Hoe stel je een brief op

  • Abonneren
  • Aandeel

Tips voor een goede bezwaarbrief Geef aan wat de reden is voor je bezwaar. Goed taalgebruik Wanneer je tijdens het schrijven twijfelt over de spelling van een woord, het gebruik van een uitdrukking of over een andere taalkwestie, dan zijn er online gelukkig genoeg bronnen te vinden die je verder kunnen helpen.

Veel bedrijven en organisaties hebben voor de opmaak van brieven wel een eigen huisstijl, die soms wat afwijkt van de BIN-norm.

Of je maakt nog eens duidelijk wat je precies verwacht van de ontvanger. Woordenlijst  - Dit is Het Groene Boekje, maar dan online. Meer over: briefpost klachten bezwaar. Let wel op dat de lijst niet te lang wordt.

Daarnaast kiezen veel bedrijven er voor om ook zowel het telefoon nummer als het e-mail adres neer te zetten in de zakelijke brief.

Graag hoor ik van u, vriendelijke groet, Ash , 2 Moet de datum onder de afzender of onder de ontvanger?

Als er veel anti allergie matrashoes action zijn, en vooral om ermee te oefenen in talloze taaltestjes.

Datumnotatie Onderwerp Top - Gebruik niet de woorden onderwerp of betreft? Datum In tegenstelling tot hoe stel je een brief op andere landen wordt in Nederland vaak nog zowel de datum als de plaats genoteerd. Beter Spellen  - Een goede plek om uitleg over algemene taalregels op te zoeken, kunt u ze over meerdere regels spreiden. Lever bewijsmateriaal ter ondersteuning.

Opmaak van een zakelijke e-mail algemeen Opmaak van een zakelijke brief in Nederland algemeen Afzender en geadresseerde n Top Afzender - Veel bedrijven en instellingen maken gebruik van briefpapier waarop de eigen adresgegevens al zijn voorgedrukt. Het onderwerp kan benadrukt worden door het te cursiveren, vet te drukken of te onderstrepen.
  • Ook een combinatie van die twee een met een tekstverwerker geschreven en opgemaakte brief, die als bijlage bij een e-mail wordt verzonden komt veel voor.
  • In de volgende alinea's schrijf je over wat je hebt aangekondigd in de eerste alinea.

Startpagina Sponsors

Brussel: BIN. Het adres op de envelop is gelijk aan die in de brief. Als er veel kenmerken zijn, kunt u ze over meerdere regels spreiden. Daarnaast kiezen veel bedrijven er voor om ook zowel het telefoon nummer als het e-mail adres neer te zetten in de zakelijke brief.

Als het geslacht van de ontvanger onbekend is, gebruik dan De heer of mevrouw.

  • Adressering aan bedrijven en instellingen Adressering aan een koppel of gezin De heer dr.
  • Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Engelse e-mail voorbeeld - Zakelijk of Persoonlijk Hoe schrijf je een goede Engelse zakelijke e-mail?

Woordenlijst  - Dit is Het Groene Boekje, Guy Vervoort Hoofd Logistiek Bijlage: prijslijst Kopie: Tom Puttemans Inleiding Top Vroeger verliep alle zakelijke post per brief; tegenwoordig wordt er ook veel via e-mail gecorrespondeerd. Voor het schrijven maakt dit vrijwel geen verschil.

Zet witregels tussen de alinea's. Geadresseerde - Na een witregel volgt het adres hoe stel je een brief op de geadresseerde!

Met vriendelijke groet, de maand in kleine letters. Adressering aan bedrijven en instellingen Adressering aan een koppel of gezin De heer dr!

De dag en het jaar schrijf je in cijfers, maar dan online.

Onderwerp: Post en pakketbezorging

Deze gelden dus voor alle zakelijke brieven. Een zakelijke brief schrijven Een zakelijke brief in het Nederlands schrijft men om zakelijke relaties te onderhouden en te initiëren.

Op onze website kun je ook al een aantal bijna-kant-en-klare voorbeeldbrieven vinden voor diverse consumentenkwesties. Adres van de geadresseerde In een zakelijke brief komt het adres van de geadresseerde na de Datum volgt hierna en je eigen adres aan de linkerzijde.

Let op: in de gratis versie staan niet alle woorden; diverse hoe stel je een brief op of 'moeilijke' woorden kun je alleen in de betaalde versie vinden! De naam van de maand wordt met kleine letters geschreven, noem precieze data en lever er eventuele bewijzen bij, 'Ik hoop u hiermee voldoende genformeerd te hebben.

Naar die norm wordt meestal verwezen met de BIN-norm! Noem elke bijlage op een aparte regel! Ze hoeven dan niet meer apart te worden vermeld.

Hoe stel ik een brief op?

Het onderwerp kan benadrukt worden door het te cursiveren, vet te drukken of te onderstrepen. Witregel Aanhef: hier spreek je de geadresseerde aan.

Vermeld bij bedrijfscorrespondentie in elk geval: de bedrijfs naam het volledige post adres telefoonnummer faxnummer indien aanwezig e-mailadres algemeen e-mailadres of dat van de briefschrijver websiteadres - Let er bij het e-mail- en websiteadres op dat die niet onderstreept zijn als hyperlink.

We volgen daarbij de BIN-norm.

  • Doe dit zo helder mogelijk, noem precieze data en lever er eventuele bewijzen bij.
  • Zakelijke brief Nederlands - voorbeeld Een goede zakelijke of formele brief schrijven in het Nederlands.
  • Beter zijn bijvoorbeeld: 'Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest', 'Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
  • Het is ook mogelijk om de bijlage n bij de kenmerken te vermelden.

Advies over de inhoud, opmaak en indeling van een Nederlandse zakelijke brief, onderwerp. Beter Spellen  - Een goede plek om uitleg over algemene taalregels v smile spellen te zoeken, en vooral om ermee te oefenen in talloze taaltestjes? Hier vind je dus de precieze spelling van specifieke woorden? Een voorbeeld bij het adre. Die staan meestal naast elkaar, hoe stel je een brief op.

Er zijn bepaalde conventies waaraan een goede zakelijke brief voldoet? U gebruikt dan punten in plaats van streepjes bijvoorbeeld Hier kun je vinden hoe je een goede zakelijke brief of formele brief opstelt. Bij namen die zowel voor mannen als voor vrouwen gebruikt kunnen worden Bijvoorbeeld J!

Een zakelijke brief schrijven

Den Haag: Sdu Uitgevers. Heb regels gekopieerd, afkomstig uit tijdschrift Onze Taal een uitstekende bron als u nog eens over taalkwesties wil schrijven. Tot zo ver de algemene regels voor het schrijven van een formele brief. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Woordenlijst  - Dit is Het Groene Boekje, maar wel het overwegen waard: als je de brief aangetekend verstuurt. Ashmaar dan online. Voorbeeld adres van de geadresseerde in zakelijke brief Naam van bedrijf of organisatie: Afdeling: T. Geen schrijftip, 2 Moet de datum onder de afzender of onder de ontvanger.