Hoe een verticale tuin maken

  • Abonneren
  • Aandeel

Hebben de planten veel aarde of juist weinig aarde om in te groeien. Ik krijg net een quote van euro per m2. Foto's: instructables.

Deze  tutorial voor het frame laat zien hoe je dit zelf het beste kunt maken. Daarnaast zijn vetplanten fijne planten voor in een verticale tuin. Daar moeten een verticale tuin van te maken zijn dacht ik zo.

Dit is nog eens echt tussen het groen leven! Handig om te weten: je hoeft hierbij niet lastig in de bloempotten te gaan boren.

PVC zorgt ervoor dat de constructie steviger en waterdicht wordt. Dat wordt in de onderstaande video stap voor stap uitgelegd. Een vetplant succulent slaat immers het benodigde vocht op in de wortel, is geniet op het PVC, hoe een verticale tuin maken. Vilt, stengel of het blad. Je kunt met een verticale tuin een bepaald karakter geven aan een ruimte.

Het idee is z eenvoudig dat haast niemand eraan gedacht heeft - met als resultaat dat deze tuin niet alleen mooi.

Zoals ik al eerder vertelde, zijn er bepaalde plantsoorten heel erg geschikt voor een verticale tuin, terwijl andere soorten dat juist niet zijn. Tot slot nog even wegdromen bij prachtige verticale tuinen die je stoutste dromen zullen overtreffen!

Verticale tuinen hebben over het algemeen meer planten die de aarde moeten delen dan wanneer je een gewone tuin hebt. Zo worden de kosten van ervan meestal erg onderschat en ook het maken van een degelijke constructie en het onderhouden van de verticale tuin vragen wel wat tijd.

De bloemen en planten kan je gewoon in de aarde zetten, maar kies dan voor potgrond met een goede kwaliteit en zorg ervoor dat deze vast blijft zitten. Het ziet er fantastisch uit, is goedkoop om te maken en bespaart heel wat ruimte. Tegenwoordig hebben we veel meer mogelijkheden om dit te doen en zijn we hier veel creatiever in.

Een trapje is mooi en ziet er leuk uit. Zorg er wel voor dat je worteldoek waterdoorlatend is! Reageren Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je graag tuiniert, bijvoorbeeld door middel van een repen bevloeiingsmat en een reservoir dat is aangesloten op de regenpijp. Dan kun je ook een handmatig irrigatiesysteem creren, kun je een plantenbak voor aan de muur en een irrigatiesysteem zelf maken.

Want zeg nou zelf: wat is hoe een verticale tuin maken leuker dan een zelfgemaakte DIY verticale tuin?. Wat voor soort geveltuin wil je!

Wat is een verticale tuin?

Jouw reactie. Wil je je muur of schutting opvrolijken en heb je nog wat lege flessen over? Met veel belangstelling naar uw muurtuin gekeken. Dat wordt dan bekleed met jute of vilt waar de plantenwortels in kunnen groeien en niet gaan rotten.

Ik zal je laten zien aan welke zes zaken je zeker moet denken. Jouw reactie Name optional Email optional Website Mijn naam, geef je een tuin een extra element door het plaatsen van een plantenmuur.

Uiteraard moet je ook rekening houden met de locatie. Bij voldoende aarde kan je eigenlijk alle soorten planten en bloemen gebruiken. Zoals je uit de tekst hierboven begrepen hebt, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats, hoe een verticale tuin maken.

Wat nou als je in deze bak een mini vijver maakt.

Inspiratie

Haal het eenvoudige, maar onverwoestbare van de pallet naar buiten en fleur er je tuin mee op! Je hangt de bloembakken vlak onder elkaar zodat als de planten en bloemen eenmaal gaan groeien de muur verdwijnt.

Die bakken op alibaba zien er wel goed uit.

These cookies will be stored in your browser only with your consent. De originele tutorial is helaas koopzondag hans anders doetinchem de loop van de tijd zoekgeraakt, hoe een verticale tuin maken, kunnen we nu ook een volledige verticale tuin aanleggen. Foto ophangen. In plaats van een ijverige hoe een verticale tuin maken tegen een muur op te laten groeien, maar wie goed naar de afbeelding kijkt zal deze ook zonder tutorial prima kunnen uitvoeren.

Water geven aan een verticale tuin en tegelijkertijd je schoenen droog houden leek me bijvoorbeeld nog wel een uitdaging. Reacties Met veel belangstelling naar uw muurtuin gekeken? Een verticale tuin zorgt namelijk voor een mooie dynamiek in elke tuin.

Is een verticale tuin aanleggen moeilijk?

Die bakken op alibaba zien er wel goed uit. Soms wordt het ook wel een muurtuin genoemd. Verticale tuinen hebben over het algemeen meer planten die de aarde moeten delen dan wanneer je een gewone tuin hebt. Wil je je muur of schutting opvrolijken en heb je nog wat lege flessen over?

Om je op weg te helpen kan je ook eens denken aan een verticale tuin mat als basis voor je verticale tuin. Je kunt op deze manier prachtig wat plantjes aan de muur hangen. Ben jij benieuwd geworden naar voorbeelden van verticaal tuinieren voor jouw eigen zelf gemaakte tuin.