Schouwombouw zelf maken

 • Abonneren
 • Aandeel

Follow Me! Vorige bericht Als zelfs je schoenen bij je interieur passen….

Het kost veel tijd en het geeft veel rommel, maar het is zo cool als je elke dag tegen je eigen meubel aan zit te kijken! Ik heb dat niet gedaan, en je ziet het best wel goed in het eindresultaat.

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Nu nog een kachelpijp en tegels aan de onderkant en de schouw is perfect! Door een beetje houtvuller tussen kiertjes en gaten te smeren en dat met een plamuurmes dicht te strijken kun je oneffenheden wegwerken.

Delen via e-mail ×. Uitsparing B.

Dit zelfde doe je ook aan de andere kant van je haardje. Voor de verf was ik 25 euro kwijt. In deze blog laat ik jullie zien hoe je zonder ervaring zelf een schouw-ombouw kunt maken voor een elektrische haard. Ik ben zelf ook een absolute beginner. Gerelateerde projecten. Als het niet lukt, schouwombouw zelf maken, begin je opnieuw!

Dan gaat het zagen goed. Tv-meubel van MDF Zwart voor bestaande schouw.
 • Stap 8. Uit de plaat van de voorkant zaag je verschillende vierkanten vakken.
 • Dat is nog eens een mooi, modern en sfeervol interieur!

Wat ben je nodig?

De balken zitten inderdaad in de muur geschroefd! Dit ziet er redelijke recht uit…maar dit is al te scheef. Dikke kans dat er een filmpje op staat met uitleg. Maak hier een tekening van, zodat je weet hoeveel materiaal je nodig hebt. We hebben een ombouw voor onze elektrische haard gemaakt. Geen nonchalante post op de schouw, wel een nonchalante nep-Rothko… Wat moet je weten voor je begint met houtbewerken?

Eenmaal thuis vond ik het een beetje saai. Als de vulling na twee uur gedroogd is, zie je dat het alle moeite waard is geweest. Dat is een foute gedachte. Het is een heel schouwombouw zelf maken werkje dat wat tijd en concentratie vergt, enz, modern en sfeervol interieur. Gerelateerde projecten. Maar bij de Gamma verdampt je geld ook makkelijk aan rauw ei gegeten zwanger dingetjes kwastje.

Dat is nog eens een mooi, schouwombouw zelf maken.

Berichtnavigatie

Maar een heuse verhuizing zag ik nog niet zo zitten… En daarom zijn wij zelf aan de slag gegaan! Je ziet dat er kleine naadjes zin en dat er spanning op de hoeken staat. Ik mist een pompeuze schouw om een vaas op te zetten en nonchalant de post op te kunnen laten slingeren.

Lange zijde 1 Afronden boven 4 mm. Je hebt schouwombouw zelf maken gloednieuwe schouw. Dit doe je horizontaal en haaks op de muur. Hieronder volgt het stappenplan. Super bedankt voor de informatie? Zaag de platen op maat voor de voorkant van jouw nieuwe schouw.

Dit vind je misschien ook leuk...

Alleen als al je balkjes netjes op elkaar vallen en je zonder al te veel druk kunt zetten alles in elkaar krijgt, is het goed. Begin eerst met het opmeten van de ruimte waar je de schouw wilt maken.

Hierbij kun je zelf weer de maten bepalen. Rechthoek gezaagd ,4 x 50,0 cm.

 • Bijna klaar.
 • Maar bij de Gamma verdampt je geld ook makkelijk aan kleine dingetjes kwastje hier, tapeje daar, houtvuller, enz.
 • Nu je de platen aan beide zijkanten hebt gemonteerd, kun je beginnen met het op maat zagen van de voorkant van de schouw.
 • Met behulp van latten en houtlijm is het geheel verstevigd.

Hieronder volgt het stappenplan. De totale kosten voor het hout en de schroeven waren ongeveer 60 euro? Dikke kans dat er een filmpje op staat met uitleg. Let hier weer goed op de formaten van jouw elektrische haardwant die moet er natuurlijk mooi schouwombouw zelf maken passen, schouwombouw zelf maken.

En daarna die lange balk in de muur. En hoe groot mogen de marges zijn. Dat heeft twee voordelen: je ziet hoe het wordt, en als je eenmaal aan het zagen bent kun je heel makkelijk even je hout tegen de muur houden om te zien of het nog ongeveer recht gaat.

Van sfeerhaard tot schouw

Het kost veel tijd en het geeft veel rommel, maar het is zo cool als je elke dag tegen je eigen meubel aan zit te kijken! Uiteindelijk lukt het altijd, en voor elk probleem is er wel een instructie te vinden op YouTube of een of ander internetforum. Om de haard te maken voegde ik een aantal werkbeschrijvingen samen.

Niet op voorraad. Dat is nog eens een mooi, modern en sfeervol interieur. In deze blog wil ik vooral laten zien dat schouwombouw zelf maken het gewoon moet doen.

 • Vicky 12.01.2021 22:20

  En had als resultaat dat ik al het zaagwerk over heb moeten doen. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Renzo 16.01.2021 13:42

  En misschien handig om te weten; wij bouwden de schouw in één dag, maar het gehele verfproces duurde nog wel een paar dagen… Wat ben je nodig? Maar een heuse verhuizing zag ik nog niet zo zitten… En daarom zijn wij zelf aan de slag gegaan!