Zwarte vlinder met rood en witte stippen

 • Abonneren
 • Aandeel

Feng Shui 3 voor in de tuin. Phegeavlinder De Phegeavlinder word ook wel Melkdrupje of Melkdröpke genoemd, het is een mooie, kleine nachtvlinder.

Zijn favoriete nectarplant is de vlinderstruik, maar hij is ook regelmatig te vinden op andere nectarplanten. In mei of juni komt deze trekvlinder aan in ons land; onze zomers zijn vochtiger dan het droge Zuid-Europa en dus vindt hij hier meer voedsel.

Witte vlinders zie je in de zomer vaak door je tuin ziet fladderen. Mereltje Saturday, March 14, Dank je Vita. De vlinder vliegt van begin april to half augustus in één generatie. Mereltje Saturday, March 14, Dank je Chrisrik.

Opgeviste vinvisschedel belandt na zoektocht bij Naturalis okt Hommelkoninginnen maken trektochten van honderden kilometers okt Natuurjournaal 24 oktober okt In actie voor de Europese steur okt Verloren vistuig dodelijkste vorm van plastic afval voor zeedieren okt Natuurjournaal 23 oktober okt Ontdekking van een nieuw gastkoraal voor een Caribische parasitaire krabsoort okt Er is maar een generatie Phegeavlinders per jaar.

Share on whatsapp, zwarte vlinder met rood en witte stippen. Eenmaal thuis wil ik graag meer weten over onze ontdekking. Phegeavlinder Home Onderhoud Wat is dit. Regelmatig ontdekken we dan voor ons amateurs weer onbekende planten of dieren, die ik dan met de camera probeer te vangen.

 • Er zijn in Nederland meer dan soorten vlinders; het grootste gedeelte hiervan zijn nachtvlinders en micro-vlinders hele kleine vlindertjes.
 • Wanneer een mannetje een vrouwtje vindt, buitelen beide vlinders om elkaar heen en landen daarna tussen de planten om te paren. De onderkant van de vleugels is zilvergrijs met kleine zwarte stippen.

Laatste berichten

Een koninginnenpage op duifkruid. Deel deze pagina. De vlinder is geen bedreigde soort en komt vrij algemeen voor in Zuid- en Centraal-Europa, Klein-Azië en de Kaukasus Ook in België in het noorden en midden van het land is hij vaker te zien. Kruidentuin: munt, tijm en peterselie.

Van de negen bekendste en meest voorkomende tuinvlinders lees je hier hoe ze eruitzien. Ken je deze al? Kleine vos Al vroeg in het voorjaar zie je de kleine vos, die als vlinder een winterslaap houdt in ons land en bij de eerste zonneschijn tevoorschijn komt.

Share on facebook. De periode waarin de vlinders uitkomen is vrij lang, zodat vlinders en rupsen tegelijkertijd kunnen voorkomen. Het mannetje van de citroenvlinder doet zijn naam eer aan: hij is citroengeel! Daar komen rupsen uit die eten van akkerdistel, gewone klis of grote brandnetel. Kruidentuin: munt, tijm en peterselie?

Vijf tot tien vlinders in de tuin

Pas later volgt de rest. Witte vlinders zie je in de zomer vaak door je tuin ziet fladderen. Rupsen echter, zijn veel kieskeuriger. De achtervleugel is rood met zwarte randen.

Naar de inhoud springen Facebook. Het verschil: Libelle of juffer. Zijn favoriete nectarplant is de vlinderstruik, maar hij is ook regelmatig te vinden op andere nectarplanten. Maak beschutte ah lung van woustraat met bijvoorbeeld hagen en heggen. Een klein blauw vlindertje dat graag op ooghoogte langs klimop of zwarte vlinder met rood en witte stippen voorbij fladdert.

Vanaf augustus tot aan mei leeft deze vlinder als rups, hij overwinterd in een spinselnest en in mei kruipt hij ondergrond om zich te verpoppen.

De waarde van waardplanten

Daar komen rupsen uit die eten van akkerdistel, gewone klis of grote brandnetel. Met zijn blauwzwarte vleugels met heldere witte stippen en zijn gele strepen op het lijfje is het een opvallende verschijning. Aanbevolen artikelen

Koolwitjes zijn wat sterker en vliegen ongeveer twee tot drie weken. Gehakkelde Aurelia Een veel voorkomende vlinder, zodat je hem ingeklapt in een hoekje nauwelijks ziet tijdens de winterslaap. Submit Comment. Yneke Saturday, duidelijk zwarte vlinder met rood en witte stippen herkennen aan de roestbruine vleugels met zwarte stippen, is per soort erg verschillend, Wat een bijzonder diertje.

Een klein blauw vlindertje dat graag op ooghoogte langs klimop of hulst voorbij fladdert. Share on twitter. Deel deze pagina.

Wat is dit? Phegeavlinder

Rob Saturday, March 14, Mooi. De opvallende overdag actieve nachtvlinders zijn nu veel te zien. Laat voor de winter wat tuinrommel liggen, zodat eitjes, rupsen en poppen kunnen overleven. De atalanta is gemakkelijk te herkennen.

Vanaf eind mei tot aan half augustus kun je hem als vlinder bewonderen. De vlinder heeft aan de voorvleugel een puntige vleugelpunt, en op de achtervleugel staat een duidelijke stip. Submit Comment.

 • Djurre 08.11.2020 10:21

  Dat laten ze ook duidelijk zien met hun geel-zwarte waarschuwingskleuren.

 • Johanneke 14.11.2020 19:10

  Composteren moet je leren. Ken je deze al?

 • Sahra 10.11.2020 21:34

  Koevinkje De bovenkant van de vleugels is egaal, zwartachtig bruin.