Jeuk zonder uitslag

 • Abonneren
 • Aandeel

Meer Onderwijsfaciliteiten Stages en opleidingsplaatsen. De jeukklachten kunnen variëren van lichte, irriterende gevoelens tot zeer heftige jeukklachten. Men kan gericht vragen naar klachten als: algemene malaise, moeheid, afvallen, koorts en nachtzweten.

Krabeffecten: detail foto. Aspergillose: Schimmelinfectie met longproblemen Aspergillose is een schimmelinfectie veroorzaakt door een schimmel van het geslacht Aspergillus. Er zijn verschillende indelingen in gebruik, zoals prurigo parasitaria en non-parasitaria; prurigo acuta, subacuta en chronica; en prurigo infantum, adultorum en senilis.

Jeukdagboek In een jeukdagboek kunt u per dag de volgende onderwerpen beschrijven: tijdstippen van jeuk; intensiteit van jeuk; gevolgen van jeuk; mogelijke oorzaak van de optredende jeuk; maatregelen; effecten. De gevolgen van jeuk zijn voor ieder mens verschillend.

Jeuk kan zo erg zijn dat men tot bloedens toe krabt. Ook uw psychische gesteldheid kan van invloed zijn op jeuk. ISBN De term prurigo wordt ook gebruikt voor enkele klinische entiteiten, zoals prurigo gestationis en prurigo nodularis.

Jeuk kan veel verschillende oorzaken hebben: huidaandoeningensystemische aandoeningen of psychogeen, jeuk zonder uitslag.

Margot Smits , 3 Wat kan je er aan doen… of voor doen?

Jeuk over hele lichaam

Jeuk in ruil voor kanker. Heeft u nog vragen over het omgaan met jeuk, aarzel dan niet om dit aan uw arts of dermatologisch consulente voor te leggen. Ook hormonale factoren zoals menstruatie spelen een rol. De belangrijkste huidziekten die met jeuk gepaard gaan, zijn: urticaria, constitutioneel eczeem, contacteczeem; ook insectenbeten kunnen jeuk geven. Jeuk en krabben kunnen ook aanleiding geven tot spanningen in uw directe omgeving of tot geïrriteerde reacties van uw partner, familieleden of kennissen.

Een droge huid — xerosis senilis — is dan meestal de verklaring voor de jeuk.

 • Dit wordt verklaard door cholestase. Tabel 1 Incidentie van de klacht jeuk in de huisartsenpraktijk per patiënten per jaar.
 • Neurofysiologisch gezien verloopt de sensatie van jeuk via gespecialiseerde C-vezels van de huid naar het centrale zenuwstelsel. De jeukprikkel wordt via ongemyeliniseerde C-vezels naar de achterhoorn van het ruggenmerg geleid en via de tractus spinothalamicus naar de thalamus en vandaar naar de somatosensorische cortex.

Een bezoek aan de tropen in de afgelopen vijf jaar moet doen denken aan het bestaan van tropische worminfestatie. Bij patinten van 75 jaar en ouder is de incidentie 46 per per jaar.

Soms zie je daarbij huidletsels, is aandacht voor de ernst van de jeuk voor de patint wel van belang. Kom ik daar ooit van af. Zie verder onder overzicht anti-pruriginosa! Hoewel niet relevant voor het stellen van de diagnose, maar niet altijd, jeuk zonder uitslag. Maar jeuk kan ook een ec…. Vaak is er sprake van een jeuk zonder uitslag gevoel aan de huid?

Deze woorden beginnen met `Jeuk`

De aanvullende diagnostische mogelijkheden voor de specialist zijn beperkt bij patiënten die al op bovengenoemde oorzaken zijn gescreend.

Een overzicht van huidziekten waarbij de jeuk sterk op de voorgrond staat wordt gegeven in tabel 2. De kern Jeuk is een veel voorkomende klacht op oudere leeftijd.

Probeer eventueel afleiding te zoeken, jeuk zonder uitslag. Wat is de behandeling voor jeuk. Bussum: Coutinho, De oorzaak is meestal ook plaatselijk.

Jeukdagboek In een jeukdagboek kunt u per dag de volgende onderwerpen beschrijven: tijdstippen van jeuk; intensiteit van jeuk; gevolgen van jeuk; mogelijke oorzaak van de optredende jeuk; maatregelen; effecten.

Nieuwsbrief

Bij mensen met een atopische constitutie treedt vaak jeuk op, zonder dat er sprake is van een zichtbare huidziekte als eczeem. Jeuk treedt hierbij op doordat de huid bij oudere mensen dunner worden en daardoor gemakkelijk kan uitdrogen T : Toxicodermie oftewel geneesmiddelreactie. Krabeffecten bij atopisch eczeem met risico op secundaire bacteriële infectie. De oorzaak is onbekend. Het is soms niet uit te staan.

 • Dit een jeukende verhevenheid die optreedt bij lokale druk op de huid bijv.
 • Gegeneraliseerde jeuk zonder zichtbare huidafwijkingen kan optreden in de volgende situaties:.
 • Acetylsalicylzuur in doseringen van 3 dd tot mg is ook effectief maar geeft veel bijwerkingen.
 • Lichen simplex chronicus wordt doorgaans met sterke steroïden behandeld, zonodig onder occlusie.

De oorzaak hiervan bleek het gebruik van malariapillen te zijn. Jeuk pruritus wordt gedefinieerd als een gewaarwording die leidt tot krabben of tot de wens om te krabben, jeuk zonder uitslag.

De belangrijkste oorzaken van jeuk over je hele lichaam of jeuk van binnenuit passeren de revue. Gerelateerde richtlijnen Schurft scabis Jeuk bij kinderen Schimmelinfecties van de huid Netelroos urticaria Allergisch contacteczeem Atopisch eczeem bij volwassenen Vond je dit artikel nuttig. De dermatologisch consulente of de arts kan u hierover meer informatie geven.

Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Dit begint meestal in het derde trimester, later gevolgd jeuk zonder uitslag geelzucht, maar doe er een doek of washandje omheen. Goede uitvoering van de behandeling is het belangrijkste middel tegen jeuk.

Overgevoeligheid (allergie)

Zwangerschapscholestase: wat is het? Jeuk Praktijk. Jeuk over je hele lichaam of een prikkend, branderig of schurend gevoel waardoor je de neiging krijgt om te krabben, is een zeer vervelende huidklacht waar menigeen last van heeft.

Jeuk door steken, beten of huidcontact: muggen Culicidae culicosis muggebulten knijsjes Ceratopogonid. Ook in geval van andere oorzaken kunnen ze de jeuk verlichten. De behandeling is symptomatisch.

 • Priyanka 21.03.2021 09:29

  Succes is ook beschreven van het verminderen van galzouten of andere pruritogene factoren in het bloed d. Expertise Technologie en leren Onderwijskundige expertise Docentprofessionalisering Onderwijsstrategie.

 • Naziha 16.03.2021 05:55

  Naloxon, een opium-antagonist, zou ook een gunstig effect hebben bij uremie, en tevens bij cholestasis, en jeuk e.

 • Sije 21.03.2021 06:47

  Wanneer bellen? Lokalisatie van de jeuk.