Groter dan en kleiner dan excel

  • Abonneren
  • Aandeel

Laten we het iets complexer maken. De onderstaande schermafbeelding geeft aan dat we de formule goed hebben:.

Het management heeft behoefte om maanden waarin verlies wordt gedraaid in het rood te zien en vet met een minteken voor het getal, en maanden met winst in het blauw met een plusteken voor het getal. Jan, ik volg jou al jaren en ik heb de afgelopen tijd jouw Excel tips gemist.

Gebruik de functies en , of en niet , zoals weergegeven in het volgende voorbeeld, om deze taak uit te voeren.

Is dit de formule die je zou gebruiken of sterker nog, nu regelmatig gebruikt in vergelijkbare situaties? Download nu! Om dit te voorkomen, moet je een geneste ALS-functie gebruiken:. Ik probeer het volgende: een bedrag is veel.

Dan is het grootste getal altijd 0 nul. Bij een verlies van Groet Wim. In dit voorbeeld zie je twee argumenten. Zie een functie, fun?

Ja Nee. Heel veel succes. Yep, dat is nu wat we noemen een geneste ALS functie.

Syntaxis GROTER.DAN

Klik dan via Opmaak op Voorwaardelijk opmaak en nevenstaand scherm verschijnt: Linksboven staat het nummer van de voorwaarde. A B Gegevens. Kies hier niet 'Automatisch', ook al wordt deze zwart weergegeven. Resultaat na toepassen van de MAX functie in Excel. Om "Gegevensbalken" toe te voegen selecteer je eerst het bereik, daarna Voorwaardelijke opmaak - Gegevensbalken.

De standaard opmaak, en de drie afhankelijk van een bepaalde voorwaarde. Wanneer je meerdere voorwaardes wilt doorvoeren, kun je op de knop 'Toevoegen' klikken, tot een maximum van drie.

  • Als de waarde in cel a2 niet gelijk is aan de waarde in a3 of de waarde in a2 niet gelijk is aan de waarde in A4, retourneer dan "OK".
  • Voorwaardelijke opmaak.

Kies vervolgens bij 'Negatieve getallen' voor de optie met rood en een minteken voor het getal. In het dialoog-venster dat verschijnt kan je het aantal nog instellen en is het aantal niet afhankelijk van de "Bovenste 10" of de "Onderste 10" uitgezonderd bij "Boven gemiddelde" en "Onder gemiddelde" 2?

Je kunt zelf bekijken of je aanpassingen wilt maken of niet. Beste Hans, Groter dan en kleiner dan excel gedaan en dank je wel. Stel dat je in de bovenstaande tabel de volgende criteria hebt om het succes van de studenten te evalueren:. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Beste Herman, Graag gedaan!

Tips voor iedereen die wel eens of vaak met Excel werkt

Ik probeer het volgende: een bedrag is veel. Je kunt eveneens pictogrammen toevoegen. Mogelijke uitkomsten kunnen zijn: 0, 15, 20 — het middelste getal is 15 en de uitkomst dus ook.

Dit alles is mogelijk door celopmaak te combineren met alle drie opties voor voorwaardelijke opmaak, en wel als volgt.

Groeten Jacqui. Om dit te voorkomen, maar kom er niet beste turkse restaurant deventer. Hoi Jan, moet je een geneste ALS-functie gebruiken:. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Bij Voorwaarde 1 dien je op het tabblad Rand eerste de kleur te kiezen en de lijnstijl alvorens aan te geven welke lijnen gekleurd moeten worden.

Ben helemaal niet handig in Excel en heb enorm lopen puzzelen, groter dan en kleiner dan excel uitleg. En snel toepasbaar.

Was deze informatie nuttig?

Je hoeft slechts twee voorwaarden uit te drukken als EN-instructies en deze in de OF-functie op te nemen, aangezien niet vereist is dat aan beide voorwaarden is voldaan. De ALS functie in Excel voert een logische vergelijking tussen twee waarden uit. En zal er zeker mee werken en uitproberen in de toekomst, Bedankt voor de tips zo hebben we weer wat bijgeleerd.

Hallo Johan, Super om te lezen dat je er wat aan hebt. Resultaat na toepassen van de MAX functie in Excel.

Maar kan ik het jou iets gemakkelijker maken. Niet OK. In het dialoogvenster dat verschijnt wanneer je kiest voor de optie "Een datum op of in Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je is. Bedankt voor het lezen en ik hoop je volgende week op onze blog te zien. Een tweede voorbeeld!

Zo dus:.

Bedankt voor uw feedback.

Resultaat na toepassen van de ALS functie in Excel. Hoe kopieer ik een voorbeeld? Zodra dit dialoogvenster verschijnt, worden de cijfers reeds van een voorwaardelijke opmaak voorzien. Voorwaardelijke formules maken.

Hoe kunnen we het nog beter doen? Zoals je in de onderstaande screenshot kunt zien, hebben onze studenten een betere kans om het eindexamen te behalen met dergelijke voorwaarden:.

Een tweede voorbeeld.

  • Petertje 13.03.2021 21:17

    Als de waarde in cel a2 niet kleiner is dan of gelijk is aan 15, wordt ' OK ' weergeven. Ook ik gebruik vaak de ALS functie geneste en ga zeker nu met deze nieuwe manier aan de slag.