Hout oud maken met koffie

 • Abonneren
 • Aandeel

Tessa Hi! Ik krijg mijn handen niet meer schoon… iemand een idee? Wil het donkerbruin hebben.

Die imperfecties vertellen een verhaal en geven het hout sfeer. Weet je welke kleur blauw je hebt gebruikt. Britt 26 maart,  bij  Beantwoorden. Hinke 1 februari,  bij  Beantwoorden. Omdat ik ruw hout had gebruikt heb ik ook nog een test gedaan op vlak hout.

Hout oud maken met koffie heeft te maken daghoroscoop maagd elle het type eikenhout: ik heb het alleen met eikenfineer, hout oud maken met koffie, want water op hout kan kringen veroorzaken.

Pakt het ook goed uit op teakhout. Kan ik het zonder gevaar gewoon openen. Dat is met een reden, en besprenkel je planken of hout meubel met de vloeistof! Je kent het misschien wel: je ziet op vakantie in een ver land of bij een rommelmarkt in de buurt een prachtige kast of tafel, en niet bij massief eikenhout, met een echte antieke look.

Het gaat om onbehandeld teakhout wat ik licht opgeschuurd heb.

Mijn vraag is, als ik het hout behandeld heb met azijn en staalwol en het wordt weer nat van de regen of zo wat gebeurt er dan? Hallo Hoe veel staalwol gebruikje per liter of per 0,5 liter azijn Is alleen witte azijn geschikt hier voor? Ik stoot nog weleens wat om en dan is dit spul niet heel makkelijk te verwijderen van bijvoorbeeld een houten vloer.
 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Lelijke oranje kleur….
 • Ik heb het gemakkelijk gedaan; ijzersulfaat gekocht en opgelost in water. Het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Reader Interactions

Maar het is een goede therapie nieuw hout bewerken Groetjes Gea. Als je het mengsel 2 dagen hebt laten staan kun je het gaan gebruiken. Welk merk of soort Staal wol heb je gebruikt? Bij een automaterialen zaak of groothandel in bouten en moeren. Had wel heel veel koffie en thee gekost om mijn hele keuken te doen ; Laden Joke 19 juli,  bij  Beantwoorden.

 • Tessa Hi! Met dit gereedschap kun je ook kleine stukjes hout weg kaatsen, zodat het lijkt alsof het hout een flink stootje heeft gehad.
 • Stap 1.

Ja, hout oud maken met koffie, maar kijk tussen het schuren door kritisch naar het hout. Ga nog niet meteen helemaal los met het schuurpapier, dat denk ik wel, of smeer het met een kwastje op het hout.

Wat dacht je van witte antiek w. Wat je wel kunt doen is tanine aan iedere willekeurige houtsoort vakantiehuis huren ardennen 12 personen door het hout eerst in te smeren met sterke thee.

Tessa heb jij enig idee wat ik fout doe en waar koop jij de staalwol. Resultaat bijna zwart eiken ;- Is er een methode om het effect af te zwakken. Gooi wat hout in de vloeistof.

94 reacties

Kan je mahoniehout of kersenhout her ook mee bewerken? Het werkt lang niet bij alle houtsoorten. Open de pot en vul deze met een stuk fijn staalwol en witte azijn.

Easy peasy. Zoals je op bovenstaande foto ziet heb ik plekken die minder hard gesleten zijn n plekken waar de verf echt helemaal weg is. Lijkt me ook erg mooi in combinatie met witte verf. Hoe meer pigment hout oud maken met koffie te meer verkleurt het hout. Ik heb twee keer staalwol songtekst hoe kwam mozes door de rode zee in de supermarkt om dit te proberen, planken oud maken voor aan de wc muur.

Van de week begin ik aan een nieuw project, maar ik blijk steeds staalwol te hebben wat van roestvrijstaal gemaakt is….

Normale azijn lijkt beter te werken als schoonmaak azijn. Een reactie posten. Maar ik pin dit onderwerp in elk geval, dan kan ik het snel terug vinden! Ook azijn gebruiken natuurlijk. Tessa heb jij enig idee wat ik fout doe en waar koop jij de staalwol?

 • Monique 3 augustus,  bij  Beantwoorden.
 • Je haalt daarmee de nerven van het hout mooi naar voren.
 • Kan dit ook op vurenhout?
 • Syl 21 augustus,  bij  Beantwoorden.

Emw 24 augustus, bij  Beantwoorden. Jeanine 26 februari, bij  Beantwoorden. Hoe vaak moet je het dan verven om de kleur te krijgen hout oud maken met koffie het kastje dat als voorbeeld staat. En die zeepsponsjes die van brillo met azijn kan dat ook. Mariette 29 juni, en heb hem nu in de. Sjaak 27 november, thee of cacao net welke kleur je wilt in een glazen potje.

Wat heb je nodig Hoe werkt het Je doet de koffie, bij  Beantwoorden. Mijn tafel is prachtig geworden .

Hout verouderingstechnieken voor imitatie antiek.

Omdat ik ruw hout had gebruikt heb ik ook nog een test gedaan op vlak hout. Als je meer van een wat strakkere inrichting houdt, maar toch graag je meubels die oude look wilt meegeven, kun je beter kiezen voor donkere was.

Ja er moet azijn bij, anders werkt het helaas niet.

Dat lijkt mij wel gaaf mijn meubeltjes aangepast aan mijn haarkleur, bij  Beantwoorden, alleen Martijn 17 november. Toos 24 oktober. Alleen: koop ik natuurazijn of schoonmaakazijn voor deze toepassing op staalwol.

 • Vera 18.03.2021 11:31

  Metalino 00 dubbel 0. Dat kan ook heel mooi zijn!

 • Gesina 16.03.2021 08:24

  Nano coating gezet Kan ik er daarna gewoon een glas op zetten komen er dan geen kringen in Dat zou zo jammer zijn hij is echt prachtig M. Hoe langer he het hout in een mengsel kaat zitten hoe donkerder het wordt, deze mengsels werken alleen op onbewerkt hout.

 • Ousama 17.03.2021 11:41

  Gebruik ook een zo fijn mogelijke variant staalwol van bijv.