Hoe maak ik slijm

  • Abonneren
  • Aandeel

Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken. Voor transparante slijm gebruik je doorzichtige lijm. Galaxy slijm ziet er prachtig uit en bevat alle kleuren van de melkweg.

Deze handige video toont hoe het moet. Natuurlijk zal je slijm niet echt leven maar met behulp van een magneet kan je het slijm laten dansen. Slijm met borax en lijm is het meest gebruikte recept om zelf slijm te maken en is in het algemeen ook de beste manier door de mooie vaste structuur dat het slijm krijgt. Voeg nu ook het zand toe, beetje per beetje, en meng alles goed onder elkaar. De Oobleck zal je klap tegenhouden.

Zorg dat je bovenstaande ingredinten in huis hebt, hoe maak ik slijm. Je mag altijd meer poedersuiker toevoegen tijdens het kneden, afhankelijk van hoe slijmerig het mag worden.

Deze is ook niet zo lang houdbaar. Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte. Wij hebben voor jou talloze recepten getest en geven je de 7 beste recepten om zelf slijm te maken. Dit zijn gouden uurtjes?

Je bent nu helemaal klaar om met het slijm te liggen prutsen! Hebben jullie wel exact dezelfde producten gebruikt?
  • Simplefunforkids gaf ons het idee. Wil je slijm maken met een bepaalde kleur, dan is hier een kleurstof voor nodig.
  • Zie mijn blogs: Klei maken en Verf maken van stoepkrijt en Zoutdeeg maken. Al zoekend tussen alle knutselspullen kwam ik tot de conclusie dat het wel uitverkocht moest zijn, want het was niet te vinden.

Slijm maken met lijm

Daarnaast kan zelf slijm maken een leuke activiteit zijn voor de kinderen op een regenachtige dag of zelfs in de klas. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten.

Roer de lijm en het scheerschuim goed door elkaar tot je een gladde substantie krijgt. Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in huis. Deze variant vind ik persoonlijk extra leuk, omdat het heerlijk naar koffie geurt. Zo kunnen ze hun emoties beter controleren.

Ruba tabak belgie meer. Wij raden je bovenstaande ingredinten aan maar enkele van deze ingredinten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken.

Home Share Tweet! Bij mij is het perfect gelukt hoor. Zo kan je het bijhouden en later nog eens gebruiken, maar het hoe maak ik slijm ook gewoon dienen als leuk decoratiemateriaal.

Channa 20 maart 19 Comments.

Wat heb je nodig?

Hoort dit zo? Maak bijvoorbeeld regenboogslijm of eenhoornslijm! De meeste ingrediënten die we tegenkwamen met tandpasta maken ergens gebruik van borax, lenzenvloeistof, wasmiddel, maïzena of vaak ook gezichtsmasker.

Je kan op verschillende manieren slijm maken, maar iedere manier geeft een andere soort resultaat.

Veel plezier. Dit kan Gillette scheerschuim zijn, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Slijm is altijd al populair geweest bij kinderen en blijft een heuse rage. Mijn naam, een slijmrecept om van te dromen zeg maar! Maar hoe maak je nu zelf slijm! Bovendien heb je niet veel ingredinten nodig, maar hoe maak ik slijm andere schuim voldoet ook.

Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Daarnaast kan je lenzenvloeistof blijven toevoegen tot de slijm minder kleverig is. En hoeveel lenzenvloeistof.. Daarna plooi je het slijm doormidden, strijk je dit terug plat en voeg je nog meer ijzerpoeder toe. Daarnaast is dit recept zo makkelijk als het maar kan. Al zoekend tussen alle knutselspullen kwam ik tot de conclusie dat het wel uitverkocht moest zijn, want het was niet te vinden.

  • Tenslotte giet je wat druppels van de lenzenvloeistof ongeveer een eetlepel in de kom en roer je goed door.
  • We raden dus aan om tandpasta die compleet uit gel bestaat te gebruiken.
  • Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook.
  • Natuurlijk kan je wel duizend recepten vinden op het internet, maar wij kozen voor jou de leukste en wees gerust, ook de vrij gemakkelijke eruit!

Review Mind designer robot van Clementoni. Je mag altijd meer poedersuiker toevoegen tijdens het kneden, afhankelijk van hoe slijmerig het mag worden! DIY - Hoe maak je slijm.

Voor transparante slijm gebruik je doorzichtige lijm, hoe maak ik slijm. Deze handige video hoe maak ik slijm hoe het moet.

Je hebt voor dit recept dus geen lijm nodig, wat meestal wel zo is bij homemade slijmrecepten. Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van n ingredint: tandpasta. Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, zonder borax of elk ander ingredint dat je misschien niet hebt. De foto bovenaan dit artikel is ook een voorbeeld van galaxy slijm.

Slijm maken met borax en lijm

Je doet er verstandig aan om deze goed door de lijm heen te roeren. Lenzenvloeistof hebben we ook steeds extra toegevoegd tot het niet meer heel kleverig was. Daarnaast is dit recept zo makkelijk als het maar kan.

Weer blijven roeren. Ik hoor en zie de groep langzamerhand rustiger worden, heerlijk. Prutsen maar.