Receta që iu bën të lini duhanin për 9 javë

Receta që iu bën të lini duhanin për 9 javë

September 10, 2019 0 By VloraLajme

Një studim i ri i kryer nga dega e Fakultetit të Mjekësisë së Universitetit të Srinakharinwirot në Tajlandë arriti në përfundimin se përdorimi i limonit të athët është mjaft efektiv në lënien e duhanit. Sipas hulumtuesve, nëse duhanpirësit që duan ta lënë duhanin, ata duhet të marrin limon të athët në vend të çamçakëzëve,

Lime është një alternativë jo-toksike e cila jo vetëm ka efektin e çamçakëzit të nikotinës në organizëm. Testi rezultoi nga pjesëmarrësit e studimit se lime i freskët mund të përdoret në mënyrë efektive si një metodë alternative për ndërprerjen e duhanit. Më poshtë do të lexoni recetën se si duhet konsumuar limonin e athët.

Përbërësit:

1 limon i athët

1 limon

1 lugë çaji sheqer

1 filxhan me ujë

Përgatitja:

Shtrydhni lëngun e limonit të athët dhe limonit dhe shtojini në një filxhan të mbushur me ujë. Hidhni një lugë sheqer dhe përziejeni deri sa të krijoni një lëng homogjen. Konsumojeni në baza ditore pas çdo vakti ushqimore dhe do të shihni se dëshira për cigare do t’iu reduktohet ndjeshëm.