Ushqimet që ju bëjnë dëm nëse i hani në kohë të ga.buar

Ushqimet që ju bëjnë dëm nëse i hani në kohë të ga.buar

July 13, 2019 0 By VloraLajme

Në ditët e sotme, pothuajse të gjithë njerëzit konsumojnë shumë më shumë kalori sesa duhet përgjatë një dite. Edhe pse njerëzit janë duke u bërë më të vëmendshëm për dietën e tyre dhe mënyrën e ushqimit, nuk është gjithmonë e lehtë të kushtoni shumë vëmëndje ushqimit të shëndetshëm.

P.sh nëse hani mollë në kohë të gabuar mund të shkaktojë fryerje në stomak, raporton “Bright Side”.

Bananet

Edhe pse ju duket si ushqim i mirë për mëngjes, nëse konsumohen në një stomak të zbrazët, ato me të vërtet do ja ulin nivelin e energjisë.

Kafeja

Për njerëzit që konsumojnë kafe, të pinë ato në mëngjes ju duket si gjëja më normale, por e vërteta është ndryshe. Studiuesit thonë se në mëngjes trupi jonë është duke prodhuar kortisol andaj është mirë që ky proces të mos pengohet me kafeinë.

Oriz

Preferohet të hahet në drekë. Është i mirë për shkak se rrit energjinë.

Sheqernat

Është mirë të qëndroni më larg sheqernave të përpunuar nesë mundoheni të jeni të shëndetshëm. Problemi më i madh tek ne është kur sheqernat i hamë si formë ushqimit të përpunuar “snack”.

Qumështi

Qumështit iduhet kohë të tretet, andaj është mirë të pihet para gjumit, ejo në mëngjes për shkak se kur përzihet me ushqimet tjera gjatë ditës mund të shkaktojë dhembje të stomakut.