Ndërtesa 700 vjeçare në mes të lumit, që i ka rezistuar qindra përmbytjeve

Ndërtesa 700 vjeçare në mes të lumit, që i ka rezistuar qindra përmbytjeve

July 13, 2019 0 By VloraLajme

Disa ndërtesa nuk rrënhen asesi as nga stuhitë më të mëdha natyrore, e tillë është edhe Arka e Noas në Kinë, e cila është e ndërtuar para 700 viteve, dhe ndodhet në mëes të lumit.

Tempulli 700 vjeçar, që i ka bërë ballë përmbytjeve të panumërta, është quajtur ndryshe edhe Arka e Noas së Kinës. Ndërtesa shtatë shekullore, në Ezhou të Kinës, është ndërtuar që në kohën e dinastisë Song në lumin Jangzi.

Nuk ka vit që niveli i lumit të mos ngrihet në nivele të rrezikshme, dhe prapë ndërtesa qëndron e fortë, në mes, pa u dëmtuar fare.