“E hanim bukën me gj.ak, mamaja zvarritej ne dysheme”, shqiptari që vr.au babanë tregon to.rturat çnjerëzore përpara gjykatës

“E hanim bukën me gj.ak, mamaja zvarritej ne dysheme”, shqiptari që vr.au babanë tregon to.rturat çnjerëzore përpara gjykatës

July 13, 2019 0 By VloraLajme

Një djalë shqiptar më 27 maj të 2018-ës v.rau babain e tij 70-vjeçar në Zakyntho të Greqisë. Ditën e djeshme Aleksi doli përpara gjykatës, ku u zhvillua edhe seanca e mbrojtjes. Ai tha se nuk donte ta vr.iste të atin, por ishte poshtëruar vazhdimisht. Djali ka treguar se nuk kishte ditë që nuk gja.kosej nga hunda dhe nga goja, ndërsa edhe bukën e hante me gj.ak.

Shqiptari tha:

Nuk doja të vr.isja babain. Ai ngjalli zemërimin tim. Druri që haja unë dhe familja ime më çuan në këtë pikë, unë kurrë nuk kam lënduar askënd. Nuk kishte ditë që gj.akosesha nga hunda dhe goja. Nuk kishte ditë që nuk shikoja mamanë time të zvarritej në dysheme. Fjalë për fjalë, hanim bukë me gj.ak.
Ndër të tjera ai shton se ishte abuzuar edhe sek.sualisht nga babai i tij dhe kur u zgjonte në mëngjes e gjente mbi vete.

Shqiptari shton:

Ai nuk ishte baba, ishte barbar. Në darkë më detyronte të flija lakuriq dhe në mëngjes kur zgjohesha e gjeja mbi vete. Nuk më lejonte të shkoja në shkollë. Disa gjëra nuk harrohen. Si mundet ta harrojë një fëmijë poshtërimin nga babai i tij.
Shqiptari 27 vjeç, është fëmija i dytë nga martesa e vik.timës. Më pas 70-vjeçari ishte martuar për herë të tretë me një grua rumune, me të cilën pati një djalë 7 vjeç dhe një vajzë 10 vjeçe. Aleksi thotë se dhe me fëmijët e tjetë i ati kishte abuzuar sek.sualisht. Më tej ai shton se nuk ka ndjerë kurrë dashurinë e babait.

Aleksi tha:

Nuk dija çfarë të bëja. Babai më detyroi ta vr.isja për atë që kisha parë dhe përjetuar. Deri në momentin e fundit që jam keqtrajtuar, nuk e kam ndjerë kurrë dashurinë e babait.

Përsa i përket faktit që jeton në Greqi me leje qëndrimi si shqiptar, Aleksi tha se nuk është regjistruar kurrë si grek në gjendje civile, edhe pse ka lindur në shtetin helen me baba grek.