Ushqimet që ndihmojnë në balancimin e hormoneve

Ushqimet që ndihmojnë në balancimin e hormoneve

June 27, 2019 0 By VloraLajme

Për t’i mbajtur hormonet e juaj në nivel ju duhet të keni kujdes në ushqim. Hormonet rregullojnë aktivitetin e qelizave dhe organeve në trupin tuaj. Kur ato janë në balancë trupi juaj mund të funksionojë në mënyrë të rregulltë, raporton Skinny Ms, transmenton lajmi.net.

Dhe kjo ju bënë të mundur që ju të ndjeheni me energji, të motivuar dhe të palodhëshëm. Por, fatkeqësisht faktorër të ndryshëm mund të ndikojnë që hormonet e juaja të mos jenë në gjendje të duhr dhe të ndikojnë negativisht tek ju.

Për t’i mbajtur hormonet e juaj në nivel ju duhet të keni kujdes në ushqim. Ushqimet që ndihmojnë në balancimin e hormoneve janë: Brokoli, i cili ndihmonë në balancimin e estrogjenit. Avokado, stresi është njëri prej faktorëve që ndikon më së shumti që trupi juaj të ketë një numër të madh të problemve. Fibrat e avokados ndihmojnë në reduktimin e sheqerit në gjakë si dhe ndihmon në balancimin e estrogjenit dhe progesteronit tek femrat.

Vaji i kokosit, patatet e ëmbela, arrat, janë po ashtu ushqime që duhet të konsumohen nëse dëshironi një trup të shëndetshëm dhe me balancim të hormoneve.