Excelsior (1938): Ja kërkesa e veçantë e Geraldina Apponyi për dasmën e saj

Excelsior (1938): Ja kërkesa e veçantë e Geraldina Apponyi për dasmën e saj

June 15, 2019 0 By VloraLajme

Nga Aurenc Bebja, Francë
“Excelsior” ka botuar, të premten e 1 prillit 1938, një shkrim në lidhje me kërkesën e veçantë të mbretëreshës së ardhshme të Shqipërisë për dasmën e saj, të cilin, Aurenc Bebja e ka sjellë për publikun shqiptar:

“Budapest, 31 mars. – Nga Tirana u është thënë gazetave hungareze se kontesha Geraldinë Apponyi, e fejuar me Mbretin e Shqipërisë, ka vendosur të mos pranojë dhuratat e dasmës, dhe në vend të tyre, ajo ka kërkuar që pjesëmarrësit të ndihmojnë (dhurojnë) për krijimin e Shtëpisë së Veteranëve në Tiranë.”