Lajm i fundit/Gjy kata merr ven dimin, dë non me 10 vite b urg Kelmend Balilin

Lajm i fundit/Gjy kata merr ven dimin, dë non me 10 vite b urg Kelmend Balilin

May 7, 2019 0 By VloraLajme

Gjykata e Kri meve të Rënda ka dë nuar  me 10 vite   Kelmend Balilin. Gjy kata ka dhënë masën pak minuta më parë dhe Balili ka përfituar nga gjykimi i shkurtuar. Balili aku zohet për ‘trafik dr*ge‘, “strukturim të grupeve kri minale” “mosdeklarim të pa surisë’ dhe “fal sifikim”. Prokuroria kërkoi për të akuzuarin 18 vite b urg i cili konvertohet në 12 vite. Kujtojmë se Balili akuzohej për disa vepra penale, nga trafiku i lëndëve narkotike të kryer në bashkëpunim, e deri tek pastrimi produkteve të veprës penale. Ish-kreu i Transporteve të Sarandës akuzohet gjithashtu për refuzim të deklarimit, deklarim të rremë dhe fshehje e pasurive dhe interesave private të personave të zgjedhur dhe nëpunësve publikë. Dyshohet se gjatë periudhës që ka qenë në këtë post, Kelmend Balili ka fshehur të ardhurat e siguruara nga trafiku i dro gës në drejtim të Greqisë.Kujtojmë se Balili qëndroi për disa vite në arrati, dhe si përfundim u vetëdorëzua në Polici, në kohën kur dosja e tij u dërgua në Gjykatë. Balili do të vuajë dë nimin e tij në një nga bu rgjet e Sigurisë së Lartë.