Miqtë se harrojnë Viktorin, mbledhin lekë për kthimin në Shqipëri

Miqtë se harrojnë Viktorin, mbledhin lekë për kthimin në Shqipëri

August 5, 2018 0 By VloraLajme

Mbrëmjen e djeshme kishte shumë njerëz në Abbey Largo, afër Arch,  sheshi ku Viktor u vra të mërkurën në mbrëmje.

‘Ishte një djalë i qeshur, i cili e donte jetën, erdhi këtu për një të ardhme më të mirë. Ai kishte një zemër të madhe dhe mori nën mbrojtje më të dobëtit’, kështu e kujtojnë  miqtë e tij mes lotësh.

Të bashkuar me dhimbjen e vëllait dhe familjes së tij, ata kanë  organizuar një mbledhje fondesh për transferimin e trupit në Shqipëri. Një gjest solidaritetiti në kujtim të Viktor.

‘Fluturo lart si një shqiponjë e lirë’, lexon një pankartë e vendosur në shesh pranë luleve të shumta të vendosura në këto ditë.

‘Ne nuk jemi këtu për të argumentuar. Ne besojmë në drejtësinë italiane, ne do të japim kontributin tonë, por ne kemi nevojë për ndihmën tuaj. Ne besojmë në ju njerëz me një zemër të madhe, gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar të tjerët.

Një gjest i mirësisë dhe dashurisë fiton mbi ligësinë, një gjest solidariteti na bashkon në një drejtim atë të paqes dhe dinjitetit njerëzor dhe respekt për jetën përtej fesë, kombit dhe ngjyrë’, u shprehën ata.

Miqtë dhe njerëzit e mbledhur nuk ngurruan të falënderonin kryetarin e bashkisë dhe autoritetet për  lejimin e organizimit të mbledhjes së fondeve.

Tani anëtarët e familjes do të duhet të presin për autorizimin e Gjyqtarit, para se ata të mund ta përqafojnë Viktorin dhe të vazhdojnë me ritin e funeralit.

This slideshow requires JavaScript.