Tempulli helenistik 2100 vjeçar zbulohet në Turqi (Foto)

Tempulli helenistik 2100 vjeçar zbulohet në Turqi (Foto)

August 3, 2018 0 By VloraLajme

Një tempull i epokës helenike që daton më shumë se 2.000 vjet është zbuluar në gërmimet arkeologjike në Turqinë Qendrore. Tempulli 2,100 vjeçar u gjet në Kinik Mound, një vend arkeologjik i vendosur në fshatin Yesilyurt të qarkut Altunhisar, krahina Nigde.

Një ekip arkeologësh turq dhe italian kanë punuar në vend që nga viti 2011.

Gërmimet vijnë si pjesë e një projekti të përbashkët 10-vjeçar midis Universitetit të Pavia, Institutit për Studimin e Botës së Lashtë dhe Universitetit të Nju Jorkut, të mbështetur dhe të marrë pjesë nga universitetet e Turqisë Nigde dhe Erzurum. Në vitin 2016, një tempull 2.500 vjeçar që daton në epokën e vonë persiane ishte zbuluar në të njëjtin vend.

This slideshow requires JavaScript.