Piku i sezonit turistik, por me plazhe bosh…

Piku i sezonit turistik, por me plazhe bosh…

August 3, 2018 0 By VloraLajme

Është piku i sezonit turistik dhe duhet të prisnim mbipopullim të plazheve në bredgetet shqiptare. Por në fakt na paraqitet e kundërta. Ajo çfarë ofrohet janë shezlone të mbetur bosh.

Tashmë shndërruar në një fenomen, braktisjen e shezlloneve e shohim  kryesisht në Durrës, Vlorë, Sarandë dhe destinacionet kryesore të pushimeve.

Sipas skspertëteve kjo vjen si pasojë e reduktimit të numrit të pushuesve vendas dhe kosovarë, si dhe vjen për shkak të pamundësive ekonomike dhe zhvendosja e një pjesë drejt vendeve që ofrojnë çmime më të favorshme si Velipoja apo Shëngjini.